Gewichtsbegeleiding

Uw dier is uw en onze beste vriend….

Uw dier te zwaar..?

Gewichtsbegeleiding

Op de praktijk hebben wij een speciaal spreekuur voor gewichtsbegeleiding voor uw huisdier.

Overgewicht is een veel voorkomend probleem bij honden en katten. Overgewicht ontstaat geleidelijk waardoor het meestal niet opvalt bij de eigenaar. Belangrijke gezondheidsrisico’s bij overgewicht zijn  een verkorte levensduur en een zwakkere weerstand.

Overgewicht verhoogt het risico op aandoeningen zoals suikerziekte, hartziekten, slijtage en er is een groter risico bij de narcose voor een operatie. Ook komen er bij dieren met overgewicht veel huidklachten voor, zoals een schilferige huid, problemen met verharen, of een vette vacht. Daarom is het beter om uw dier op een gezond gewicht te houden

Vaak is het heel moeilijk voor de eigenaar om hun huisdier weer op het goede gewicht te krijgen. Met de hulp van onze assistente gaan we samen met u een schema opstellen om uw huisdier af te laten vallen. We bespreken dan met u het voedingspatroon, de beweging die uw huisdier krijgt en handige tips om het voor u en uw huisdier makkelijker te maken om af te vallen. Als we het schema hebben opgesteld zien we u met uw huisdier regelmatig terug voor het wegen en eventueel het behandelplan bij te stellen.

Als praktijk hebben wij meegedaan aan de Satiety Challenge van Royal Canin. Dit is het programma wat wij als leidraad gebruiken voor het verantwoord afvallen van uw huisdier. In de regio Noord-Oost Nederland zijn wij de winnaar geworden, getuige de foto hiernaast.

Onze openingstijden zijn: van 08:00 tot 18:00 uur. U kunt ons bereiken op 0597-414227 of info@dapog.nl